Monday, 27 June 2011

Entry ke 6

Pencuri

selamat petang !! kite kembali bersiaran di petang hari ini *sambil membetulkan duduk dan menghirup tea*berangan semata mata okkay :)*ok ok. nak cite ni. tadi kan sedap2 dok tido, pastu vunyi la bergetar kat tilam, sampai masuk dalam mimpi ni haa.. pastu kan, terkejut. *mate tutup lagi ni, sayang nak bukak.* tangan jer dok meraba-raba cari henpon. jumpa la.. tgk2 si aini dok msg. selalu jer kacaw bile aku nak tido. mentang2 la aku ni kuat tido.. pstu bukak la mate slow2. cmni haa msg dye

aini :de hot story . de blk kene masok pencuri semalam
aku : bilik mane *malas nak taip panjang2, mamai lagi*
aini : bilik R 103, guest kolej komuniti yang paling hensem skali
aku : haha, hensem ke? ape hilang? *serius malas giler nak taip msg.*
aini : ala, guest yang hensem skali la.. lektop, i phone, kmera,mp4. lebih kurang 11 ribu rugi.
aku : da cek cctv?
aini : ............. *sibuk la tu x reply msg aku..*

ingat nak smbung tido, last2 perut meragam. terpakse la melaburkan ape yang dimakan semalam *kutur sangat.* lepas tu x jadi nak tido sebab x ngantuk


     
Yang aku pelik, macam mane pencuri tu boleh masuk? sebab cctv ade tapi pencuri kalau nak curi sumthing, ape care sekali pun dia akan masuk, gune otak jahat dia nak masuk mencuri. ni ihsan encik google jerw ni. rekaan semata-mata



lepas tu abang 'hensem' yang aini cakap dengan aku, sape hah?? xpenah lagi bersua muka sepanjang dye cek in kat sini. tapi bukan mamat dalam pix ni la.. ni aku copy n paste jer. orang sebenar serius aku tak tahu.



ni antara barang-barang yang hilang. kamera tuh. kalau jual da berape dah.giler !! bapak mahal kamera ni. gaji aku sebulan pun belum tentu lagi boleh beli kamera ni.



 i phone -OMG !! ramai yang berangan nak pakai yang ni sebab semua kemudahan ade dalam tu. fb,msn ape lagi function dye aku xtahu. aku bukan peminat i phone ni *tipu jer tapi kalau orang bagi nak la :)*



ni satu lagi, mp4. aiyok semua barang2 branded. mampo beli. patot la si nok tu cakap dalam RM11 ribu jugak yang rugi. kesian abang tu kan. tapi kan dia dok sorang2 jer dalam bilik tu. xde teman. mungkin jugak encik pencuri tu da survey kot. *berfikir lagi,* camner la en pencuri tu tahu bilik abang hensem tu banyak barang2 mahal?


tapi tu la kan. tadi masuk2 keje, sibuk la manager duk cek cctv. mmg ade nampak encik pencuri tu masuk melalui cafe yang slalu kiteorg makan. wajah x clear sangat. kita da buat laporan polis. siasatan polis pun sedang dijalankan. *wah, gtew kanzz..* erm tapi bile jumpe abang tu, serius la"hensem" tak giler. ahaha sweet pun ade jugak . sopan sangat dia. *jatuh hati da. hahaha.* dia cakap la dengan aku n aini. "saya xtahu da nak pikir ape, blur sangat. sekejap jer bende tu berlaku" . dalam hati *uhhh, cair. haha.* ok ok. fokus !!!!!! tapi kesian sangat la sebab sebelum ni pun tak de ape2 pun yang berlaku kat hotel aku :'( *tumpang simpati*


p/s : kepada en pencuri tu, kitaorg buat sembahyang hajat, bio xleh duduk diam gtew. *macam barang aku pulak yang hilang.* Sila kembalikan barang yang anda ambil dari abang hensem tu. kuikuikui <3



4 comments:

Hishyamuddin said...

hah? biar betul hotel masuk pncuri..gila ah..

akoo_toomey said...

betol..x caye sudah.. weee

Beyz ShEE said...

laki ke pencuri tu??student uitm ker??tnyer mcm reporter plak...huhuhu

akoo_toomey said...

i'm not sure darling !! tengah siasat lagi. katanya :)