Sunday, 31 July 2011

Selamat Berpuasa


selamat berpuasa ya semua bloggers :)

Wednesday, 27 July 2011

sorry :(




What have I got to do to make you love me
What have I got to do to make you care
What do I do when lightning strikes me
And I wake to find that you’re not there

What do I do to make you want me
What have I got to do to be heard
What do I say when it’s all over
And sorry seems to be the hardest word

It’s sad, so sadIt’s a sad, sad situation
And it’s getting more and more absurd
It’s sad, so sadWhy can’t we talk it over
Oh it seems to me

That sorry seems to be the hardest word
What do I do to make you love me
What have I got to do to be heard
What do I do when lightning strikes me
What have I got to do
What have I got to do
When sorry seems to be the hardest word

Sunday, 24 July 2011

Sape saya bagi awak :(

awak, mula mula saya kenal awak, saya rasa hepi sangat. saya rasa awak la orang yg terbaik penah saya jmpe.  saya da mula sukakan awak, suka sangat2. xleh nakgambarkan 'suka' saya tu macam mana. lepas jumpe dengan awak, saya rasa, saya da mula saangkan awak. saya pun tak tahu hati ni cakap ape sampaikan saya xleh lupakan awak.

lepas tu, kita jumpe, xpuas jmpe kite msg lagi. kalau boleh saya xnak putuskan hubungan ni dengan awak !! sebab saya rasa bahagia dengan awak .. ok. lame jugak kite kenal.  saya call awak, message awak. even awak x reply pun, saya tetap message. betapa rindunya saya dekat awak. awak xde kedit, saya share dekat awak.. bukan saya nak mengungkit tapi saya nak message dengan awak.




suatu hari saya ade message awak kan..

saya : awak, saya nak tanye sumthing ni
awak : ape die?
saya : saya nak tanye sape saya bagi awak?
awak : erm , entah la..
saya : bukan ape awak, saya nak tahu jer. kalau awak anggap saya kawan, ok. saya xkan anggap awk lebih. takot awak da ade pilihan hati, saya x tahu kan.
awak : jap eh, ade hal..
saya : ok :'(

esoknya saya message awak lagi

saya : awak, da bgn tido ker?
awak : ..........
saya : ok lah awak, kalau xnak jawab xpe. saya nak mintak maaf sebab ganggu awak selame ni..saya doakan moga awak dapat orang yang lebih baik dari saya..






awak : sory, terlelap tadi.
saya : saya nk mintak maaf dengan awak atas ape yang saya message tadi
awak : xpe..
saya : saya nk tanye awak ni
awak : ape die?
saya : saya sayangkan awak..
saya : sape saya bagi awak?
awak : teman istimewa
saya : bf?
awak : yup
saya : saya pun sayang awak sbg bf sy. terima kasih
awak : hehehe




tadi saya jmpe dengan lect saya. dye cakap ade ajak sorang budak ikot dia g kt. dye ckp la bla..bla.. blaa.. tiba tiba hati saya terdetik, mungkinkah orang itu awak. saya try message awak tapi x reply. xpela. mybe itu perasaan saya jer tu. bangun tido tadi, saya call awak, VOICEMAIL, kenape eh. nape awak tutup phone? kenape message saya awakx reply? saya hairan. sebelum ni xplak macam tu. xpela. lepas tu saya call lagi. masuk voicemail jugak. saya x puas hati. saya tanye lect sy, sape budak yg dia bawak. ternyata betul sangkaan saya.

perit hati saya !! xsangka awak tergamak buat macam tu dekat saya .. speechless.. xpela awak. awak mesti marahkan saya sebab siasat awak. saya xmarahkan awak. saya xpernah marahkan awak cuma saya x sangka awak sanggup buat saya macam ni. saya bf awak tapi kenapa tipu saya sampai macam ni sekali. saya percayekan awak !! tapi xpelah.mybe tuhan nak tunjukkan ape yang berhak saya nampak. saya x salahkan awak pun.itu pilihan awak. mungkin saya bukan yang terbaik untuk awak.

p/s : pada awak, saya nak mintak maaf sangat2 sebab maybe dengan saya, awak x berapa bahagia, awak pun muda lagi. berhak buat pilihan. saya x salahkan awak pun. saya nk ucapkan terima kasih sebab sudi sayang saya walau pun untuk seketika.. terima kasih. halalkan segalanya ape yg da berlalu. mybe lagu ni seswai dengan hidup saya pada awak :'(

Wednesday, 20 July 2011

When My Heart IS HURT




Bila kita kecewa atau putus cinta kita selalu menyalahkan
orang lain atas kegagalan cinta itu.
Tapi pernahkah kita bermuhasabah dengan diri sendiri apa
yang telah kita lakukan sehingga
segala-galanya musnah.
Kerana tanpa sedar kadang-kadang
 kita membuat kesilapan yang menutup pintu hati
sang kekasih untuk terus mencintai kita.
Kadang- kadang kita tewas dengan
tipu helah orang ketiga yang sengaja mewujudkan
jurang di antara kita.
Bila hidup menjadi tidak terurus kerana kecewa
ingatlah setiap benda di dunia ini tidak akan kekal lama…
tidak terkecuali CINTA.
Jadi terimalah realiti…
 Di mana ada cinta disitu pasti akan ada perpisahan
cuma masanya sekarang atau kemudian


Wednesday, 13 July 2011

Transformer 3D

hai.. selamat bersua kembali, aneyesayo !! aigoo. haha. lame x update belog kan. sorry la busy sket dengan masalah rumah tangga.KATANYE.. yela. Semalam off day !! haha. pastu plan dgn CIK AIN dgn adik dye nak g tgk cite robot (malas nak eja panjang-panjang) . malas cam taik kan. OMO.. plan punye plan, semalam g la tengok .. haha. pastu smpai kat kounter. blur !! xtaw nk tgk yang mane. haha.. last2 ambik yang robot 3d. ok. tu satu hal. sblm masuk panggung, cewahh da bayangkan pakai spek 3d ni haa.. then masuk panggung, aigoo !! chin chan nayo.. haha. spek 3d dye kecik giler.. xbest langsung !! nak xnak terpakse tengok. kalau x rm 18 tuh melayang.. cam syial kenss..



 hero die macam biase la. from the 1st smpai eposid ni, xbertukar wajah. cume heroins dye la yang bertukar.


 ni haa heroin dye. comel + seksi + cantik + bibir dye tu, i loooiikkeee. cam Angelina Jolie tapi ok la. not bad.  Vouge sangat


part ni ntah kat mane. rase dalam bangunan kot. yang nak runtuh tu.. orang jahat tembak bangunan tu sampai bangunan tuh patah dua. haha *ayat budak2 :P


eh eh, suke robot ni. BUMBLEBEE. comel. setahu aku,robot ni jer xleh cakap dgn normal sbbnye tak tahu. dye ckp gune mcm radio ape ntah tapi bukan suara dia yg normal la. very the protector. mase jadi kete pun aku suke. jage tuan die. leklok sangat !!


overall,, cite dye best. aku pun xtahu kenape member aku cakap cite dye x best. walhal excited giler nak tahu ending camner. sbb telinga aku sakit pakai spek 3d la. tgk yang biase lagi berbaloi. seriyes !! bagi 5 star la kot .. tapi seriyes memang best. lepas tengok cite robot tu, then jalan2 ap pegi big apple. hurmm, YUMMY.. aigoo..



sampai jer kens, tgk2 dulu dgn cik ain, sebab xtahu nak pilih yang mane. well biase la. RAMBANG MATA. hahaha, bab makan. cepat jer. haha. then pilih2, dpt la 6 ketul tapi my feberet satu lagi tade. kalau tengok pix bawah tu, yang hitam lace pink tu.. aigoo, feberet sangat. hahah terpakse beli ikot pilihan yang hado..

lepas penat jenjalan + sakit telinga dgn mata sebab pakai spek 3d tu, then its time to go home. b4 that pick my mum dulu, rumah kakak i uols. haha.. ok. next time la update balikk. nak keje nih. haha.. anneyon !! 

Sunday, 10 July 2011

My Admirer


<3Marry You<3




It’s a beautiful night,
We’re looking for something dumb to do
Hey baby,
I think I wanna marry you..

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you..

Well I know this little chapel on the boulevard we can go,
No one will know,
Come on girl..
Who cares if we’re trashed 
Got a pocket full of cash we can blow,
Shots of patron,
And it’s on girl..

Don’t say no, no, no, no no
Just say yeah, yeah, yeah, yeah yeah..
And we’ll go, go, go, go go
If you’re ready, like I’m ready..

Cause it’s a beautiful night,
We’re looking for something dumb to do..
Hey baby,
I think I wanna marry you..

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you..

I’ll go get a ring let the choir bells sing like
So whatcha wanna do?
Let’s just run girl..
If we wake up and you wanna break up that’s cool..
No, I won’t blame you
It was fun girl..

Don’t say no, no, no,no no
Just say yeah, yeah, yeah, yeah...yeah
And we’ll go, go, go, go-go
If you’re ready, like I’m ready..

Cause it’s a beautiful night,
We’re looking for something dumb to do..
Hey baby,
I think I wanna marry you..

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you..

Just say I do,
Tell me right now baby,
Tell me right now baby..

Cause it’s a beautiful night,
We’re looking for something dumb to do.
Hey baby,
I think I wanna marry you..

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you..

Thursday, 7 July 2011

Monday, 4 July 2011

Wedding Lecturer *part 1*

selamat malam korang !! aishh, penat.. baru jer sampai dari KL then terus masuk keje. Haishh.. haha. nak tahu ape aku buat kat KL? aku kene attend wedding my lovely lecturer @ kakak angkat jugak *secara x langsung*. haha. meh la nk story mory neh .. ok !! sanggup apply cuti tapi sedih cuti dpt sehari jer. mencik sangat !! nak tanak tanggal 3/7 terpakse masuk kje jugak. penat pun x habis lagi.

back to the story la.. erm, ok. b4 kami bertolak kan, sempat la booking hotel. Lanai Bangi Hotel kat area Bangi. Pastu ari jumaat 1/7 tu, da siap sedia. pack barang semua, pastu kan bertolak la.. lets the journey begins. haha. kami bertolak kat kuantan dulu. na amik member aku kat sane. pastu baru la bertolak ke KL. kuikuikui. ok lah.. otw ke sane tu ok lagi. then sampai area KL, pusing + pening, cari hotel tu x jumpe. masing2 da cramp vontot dok dalam kete. time tu tepat2 12am. mati la. aku sebenarnya da print siap2 map nak ke sane. last x jumpe jugak. matilaa... pusing2 punye pusing, kol 2 am baaru jmpe hotel tu. bayangkan 2 jam dok ronda satu putrajaya cari hotel tu. serius sesat giler vavi. 

sampai tu, kami terus jer cek in. masing- masing da letih kenss !! so siap2 angkat barang, turun dari kete, terus menuju ke bilik kami. taraaa


ni bilik kami..


 kunci bilik. simple jer.. haha


 ni bilik dia. HAHA, comot + sepah sebab time ni nak check out da. haha


 ni pun same :)

ok lah. tu pix bilik jer. nak tahu lebih lanjut boleh klik sini. share la dengan cik ina ibrahim.. hehe. pagi tu kene la bangun awal sebab nak siap2 g weding. ok. tu satu cite. mase tu kami buat appointment dengan noris al aziz aziz la, janji nak fegi sebab takot kami sesat lagi. haha. tggu punye tunggu, hampeh. ade kat shah alam lagi. matila. nak xnak, ktorg terpakse gerak dulu la. mule2 bukan main semangat lagi. amik2 gamba. katenye nak letak dalam fesbuk. haha....

da siap2, snap2 gambar, ktorg pun gerak la. eh lupe lak. ok, ktorg nak pegi ker Putrajaya Marriot Hotel. Function weding tu kat Perdana Ball Room. Sape kawin? kang da kenalkan kat atas tu. haha.. ok. pengantinnya nama Jazira Bt Anuar n her husband. sebenarnye ktorg da bertolak awal da. nak tahu x, SESAT lagi. benci sangat. macam syiall jer. sampai kat hotel tu dalam pukul 1.30pm la. lebey kurang.. mase tu program dye da stat da. aku masuk jer, diorg da sanding..tapi nasib baik sempat.


 ni sebelum kitorang gerak. sempat lagi kan bergambar. haha, tu amy


 haaa .. ni kat hotel tu la. Dalam dewan Perdana Ball Room. Suke sangat bergambar kan :)


 ok. diz is the special one. dengan pengantin !! haha, sory gambar xclear sangat sebab ambik dengan phone. orang lain semue bawak canon dslr*betul ke aku eja ni*


 ni lak mase aku sampai2 da ade. air dia sunquik dye ceroh sangat tapi tade gule. *try la buat, pastu minum, mcm tu lah rase. haha*


ni cenderamata dari pengantin. dalam kotak tu ade cekelat 2 BIJI jer. pastu satu lagi tuh Chacky Black.. sodap !! :) yumyum

p/s : part 2 bakal menyusul. penat siottt.. balik dari sane, terus masuk keje. need a rest :)

Friday, 1 July 2011

Bila Lelaki

Morning guys !! Selamat hari jumaat. hoho.. ari ni da masuk bulan julai. so rase macam specials sikit sebab 1st july on FRIDAY . love it*tak tahu la kalau orang lain x suke kot* ok. hari ni cakap pasal lelaki eh. haha,  aku pun lelaki, ramai lagi lelaki kat lua sane.. kuikuikui. exceli nak sharing bende ni dengan korang jer. xde la sampai melalut cmni haa *gila da*.. aku kelebek punye kelebek, jmpe la belog billy ni haa.. sumber yang berkaitan dengan semua lelaki. jangan terkejut eh..



yang ni paling xleh blah..elok2 jadi lelaki nak jugak jadi perempuan


yang ni lagi best la kot. sebab yang ni bukan same dengan link2 yang aku share tu.. yang ni kalau korang hadoo..confirm pompuan x lepas da dari korang. asyik berkepit jer 24 jam. xpun letak gam gajah kasi gempak sikit. Muahahaa



haaa, kalau korang rase bole jadi macam orang di atas, boleh la try tapi jangan la pulak buat plastic surgery, pitamzz.. nak cantik + hensem tapi jadi hantu pulak. hahah. aku serender laa.. xmungkin la buleh jadi lelaki se"PERFECT' kejadian. eh jap jap. ni satu lagi. howt jugak .. haha


tapi yang ni boleh cakap la lelaki paling sempurna wajah dia *makan hati*



p/s : balik nanti nak operate la muke. buat 2 jadi cmni haa.. hahaha seriyes tak gile babi da. haha..